Zdrowa, słodka przekąska, czyli proste i pyszne babeczki orkiszowe z jabłkami. Dzieci będą zachwycone, dorośli z resztą również 🙂 Serdecznie zapraszam, przepis poniżej 🙂
Babeczki orkiszowe z jabłkami
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
1/3 szklanki cukru trzcinowego
1/3 szklanki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
150g tartego jabłka
1 jajko
3/4 szklanki mleka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Nakładać porcję masy do foremek na muffinki.
Przed pieczeniem można posypać przygotowane babeczki szczyptą cukru trzcinowego.
Piec około 20-30 minut w temp. 200 stopni. Sprawdzić patyczkiem po 20 minutach czy babeczki są już gotowe.
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się pomysł na orkiszowe babeczki, to z pewnością zaciekawi Cię przepis na: