Babeczki z jabłkami.
Desery

Babeczki z jabłkami

Pyszne babeczki z kawałkami jabłek. Idealne na słodki podwieczorek. Upieczone babeczki można posypać cukrem pudrem lub cynamonem.

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka kartoflanki
  • 2 jabłka

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem.
  2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
  3. Mąkę pszenną i kartoflankę połączyć ze sobą, przesiać i dodać do ubitych jajek.
  4. Następnie dodać jabłka i delikatnie wszystko wymieszać.
  5. Nałożyć masę do foremek.
  6. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni.

Smacznego!

Babeczki z jabłkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *