
Błyskawiczna sałatka z roszponki i pomidorów
21 września 2020


Błyskawiczna sałatka z roszponki i pomidorów z dodatkiem chrupiącej papryki. Pyszności, które stworzycie w kilka chwil.
Sałatka idealna jako dodatek do obiadu.


Błyskawiczna sałatka z roszponki i pomidorów
Składniki:
- opakowanie roszponki – 100g
- 2 żółte pomidory
- 150g pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia czerwona cebula
- 3 łyżki sezamu
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- sól/pieprz
Przygotowanie:
- Roszponkę umyć (jeśli tego wymaga) i osuszyć na durszlaku, a następnie przełożyć do większej miski.
- Paprykę i pomidory pokroić w kostkę (pomidory koktajlowe przekroić na pół).
- Sezam wsypać na suchą, rozgrzaną patelnię i podprażyć chwilę. Przemieszać w trakcie prażenia i uważać, aby nie przypalić sezamu.
- Na koniec sałatkę posypać sezamem i przed podaniem skropić oliwą z oliwek.
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się pomysł na sałatkę z papryką to z pewnością zaciekawi Cię przepis na:
Zobacz również

Pudding chia z musem z kiwi
17 września 2018
Bezglutenowe naleśniki kukurydziane ze szpinakiem i fetą
12 sierpnia 2019
3 komentarze
Uwielbiamy Testowanie
Wygląda bardzo lekko i smacznie 🙂 Pasuje mi do dań grillowych 🙂
Beata M.
Pyszna i zdrowa sałatka. Wygląda rewelacyjnie. 🙂
Edyta
Smacznie, zdrowo i kolorowo!