Naleśniki czekoladowe z kremem twarogowo-malinowym.
Dania Głowne,  Desery,  Śniadania,  Ulubione

Czekoladowe naleśniki z malinowym nadzieniem

Czekoladowe naleśniki, które pokocha każde dziecko. Dobrze się sprawdzą jako drugie śniadanie czy podwieczorek, a robi się je naprawdę szybko. Tu w wersji z nadzieniem twarogowo-malinowym, lecz do tych naleśników pasują wszystkie owoce czy dżemy.

Wspaniałe danie dla całej rodziny 🙂

Naleśniki czekoladowe z nadzieniem twarogowo-malinowym.
Naleśniki czekoladowe z kremem twarogowo-malinowym.
Składniki:

naleśniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki kakao

nadzienie:

  • szklanka malin
  • 250g twarogu – 1 opakowanie
  • 1/3 szklanki śmietany 12%
  • 2 łyżki ksylitolu

    

Przygotowanie:

naleśniki

  1. Do miski włożyć wszystkie składniki na naleśniki i zmiksować na gładką masę.
  2. Patelnię rozgrzać i posmarować olejem. Łyżką wazową wlać porcję masy na patelnię.
  3. Smażyć naleśniki z obu stron.

nadzienie

  1. Składniki nadzienia włożyć do miski i zmiksować na gładki krem. Można dodać więcej ksylitolu jeśli krem jest za mało słodki.
  2. Gotowe naleśniki posmarować kremem i zwinąć w roladki.

Smacznego !

komentarzy 6

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *