
Czekoladowy budyń jaglany
15 września 2018
Prosty przepis na pyszny czekoladowy budyń jaglany.
Czekoladowy budyń jaglany
Składniki:
- 1,5 szklanki mleka
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 1 banan
- 1,5 łyżki kakao
Przygotowanie:
- Kasze dokładnie opłukać, zalać 1 szklanką mleka i gotować na małym ogniu około 15 min (aż kasza wchłonie cały płyn).
- Ugotowaną kaszę przełożyć do blendera dodać pozostałą część mleka, pokrojonego w kawałki banana i kakao, całość zmiksować.
- Przygotowany budyń przełożyć do pucharków i podać z ulubionymi owocami.
Smacznego!

Nowszy
Frytki z batatów
Może Ci się spodobać

Rozgrzewająca zupa meksykańska z indykiem
16 września 2020
Słodki obiad: makaron z truskawkami i jogurtem
23 czerwca 2020