Mus czekoladowy z awokado.
Desery,  Przepisy

Czekoladowy krem z awokado i banana

Zdrowy krem czekoladowy z awokado i banana o delikatnej konsystencji świetnie sprawdzi się jako pyszny deser w jesienne popołudnia. Najlepiej smakuje schłodzony – wystarczy godzina w lodówce.

Krem również pasuje jako smarowidło do naleśników, kanapek czy dodatek do płatków owsianych. Szybko, prosto i smacznie.

Składniki

  • 2 dojrzale awokado
  • 1 banan
  • 2/3 łyżki kakao
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

  1. Obrane awokado (bez pestek) i banana włożyć do kielicha blendera. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
  2. Jeśli krem jest za mało słodki można dodać więcej miodu, natomiast jeśli ma być bardziej czekoladowy można dodać dodatkową łyżkę kakao.

Smacznego !

Mus czekoladowy z awokado.

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *