
Czekoladowy krem z awokado i banana
19 listopada 2018
Zdrowy krem czekoladowy z awokado i banana o delikatnej konsystencji świetnie sprawdzi się jako pyszny deser w jesienne popołudnia. Najlepiej smakuje schłodzony – wystarczy godzina w lodówce.
Krem również pasuje jako smarowidło do naleśników, kanapek czy dodatek do płatków owsianych. Szybko, prosto i smacznie.
Czekoladowy krem z awokado i banana
Składniki:
- 2 dojrzale awokado
- 1 banan
- 2/3 łyżki kakao
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
- Obrane awokado (bez pestek) i banana włożyć do kielicha blendera. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
- Jeśli krem jest za mało słodki można dodać więcej miodu, natomiast jeśli ma być bardziej czekoladowy można dodać dodatkową łyżkę kakao.
Smacznego !
Jeśli szukasz pomysłu na zdrowe desery, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Nowsze
Warzywne przekąski z dipem
Zobacz również

Szybki obiad: makaron z ciecierzycą i szpinakiem
12 czerwca 2020
Pasta kanapkowa z pieczonych warzyw i ciecierzycy
30 sierpnia 2019
2 komentarze
Iwona
O, chętnie spróbuję. Wygląda bardzo smacznie 🙂
Anna
To bardzo pyszny krem!
Mam go na swojej liście awokadowych smakołyków, tylko robiłam bez banana. Muszę go następnym razem dodać.