Kaszotto z kiełbasą, papryką i pieczarkami.
Dania Głowne

Danie jednogarnkowe: kaszotto z kiełbasą i pieczarkami

Szybki obiad, czyli danie jednogarnkowe. Proste, smaczne i sycące.

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 3 kiełbaski
  • 1/2 papryki
  • 400 g pieczarek
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • 250 ml wody
  • sól/pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki.
  2. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać kiełbasę, paprykę i pieczarki. Smażyć przez 5 minut.
  3. Wsypać kaszę i zalać wodą. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Przemieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15-20 minut. Jeśli kasza się ugotowała, a w garnku pozostał nadmiar wody należy ją odparować – pogotować przez chwilę bez przykrycia.
  4. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Kaszotto z kiełbasą, papryką i pieczarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *