
Domowy kisiel truskawkowy
13 października 2018
Domowy kisiel to prosty i lekki deser. Można go przygotować z kompotu z dowolnych owoców. Będzie równie smaczny jeśli zostanie zrobiony z sezonowych owoców, które zagotujemy w wodzie. Jeśli kisiel jest za mało słodki można dodać około 2 łyżeczek zdrowego słodziwa, np. ksylitolu.
Domowy kisiel truskawkowy
Składniki:
- 200 ml kompotu truskawkowego
- 200 ml wody
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
- Kompot truskawkowy i 100 ml wody wlać do garnka, zagotować. Do pozostałej części zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
- Do gotującego się kompotu wlać wodę z mąką i dokładnie wymieszać. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień, chwilę pogotować. Przelać kisiel do salaterek lub pucharków.
Smacznego!

Poprzedni
Zupa krem z dyni

Nowsze
Prażone pestki dyni
Zobacz również

Domowe mleko owsiane – prosty, sprawdzony sposób.
24 kwietnia 2020
Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą pęczak
27 października 2018
Jeden komentarz
Katarzyna
Idealne! bez sztucznych dodatków.