Desery

Domowy kisiel truskawkowy

Domowy kisiel to prosty i lekki deser. Można go przygotować z kompotu z dowolnych owoców. Będzie równie smaczny jeśli zostanie zrobiony z sezonowych owoców, które zagotujemy w wodzie. Jeśli kisiel jest za mało słodki można dodać około 2 łyżeczek cukru.

Składniki

  • 200 ml kompotu truskawkowego
  • 200 ml wody
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. Kompot i 100 ml wody zagotować. Do pozostałej części zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
  2. Do gotującego się kompotu wlać mąkę i dokładnie wymieszać. Zagotować i odstawić z ognia do wystudzenia.

Smacznego!

Kisiel truskawkowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *