Frytki z batatów
Przekąski

Frytki z batatów

Idealne jako przekąska lub dodatek do dania głównego. Zdrowsza wersja tradycyjnych frytek, a równie smaczna.

Składniki

  • 2 bataty
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie

  1. Bataty dokładnie umyć. Pokroić w plasterki o grubości około 1 cm i przełożyć do miski.
  2. Do pokrojonych batatów dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać.
  3. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piec w piekarniku około 20-30 minut w temp. 200 stopni.

Smacznego!

Frytki z batatów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *