
Frytki z batatów
15 września 2018
Frytki z batatów są idealne jako przekąska lub dodatek do dania głównego. Zdrowsza wersja tradycyjnych frytek, a równie smaczna.
Frytki z batatów
Składniki:
- 2 bataty
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki czerwonej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Przygotowanie:
- Bataty dokładnie umyć. Pokroić w plasterki o grubości około 1 cm i przełożyć do miski.
- Do pokrojonych batatów dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać.
- Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku około 20-30 minut w temp. 200 stopni.
Smacznego!
Jeśli lubisz warzywne przekąski, to z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Poprzedni
Czekoladowy budyń jaglany
Zobacz również

Słodka owsianka z karmelizowanymi śliwkami
18 września 2019
Pełnoziarniste placki z jabłkami
11 września 2018