Tapioka kawowa.
Słodkości

Kawowy pudding z tapioki

Kawowy pudding z tapioki to propozycja dla miłośników kawy i nie tylko. Wspaniały kawowy deser, pyszny i delikatny 🙂

Z podanych składników przygotujesz 2 porcje kawowego deseru.

Kawowy pudding kawowy.
Deser z tapioki kawowy.

Kawowy pudding z tapioki

Składniki:
  • 100ml kawy
  • 300 ml mleka
  • 3 łyżki tapioki
  • ewentualnie: miód /ksylitol/syrop klonowy do posłodzenia deseru
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w garnku. Gotować na małym ogniu, aż kuleczki tapioki staną się miękkie, przezroczyste, czyli około 15 minut. Dosłodzić do smaku miodem, ksylitolem lub syropem klonowym, proporcje wedle uznania – ja nie dosładzałam deseru, a też był pyszny.
  2. Gotowy pudding przelać do pucharków/szklanek, udekorować owocami, np malinami. Podawać na ciepło lub po schłodzeniu w lodówce.

Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się pomysł na deser z tapioki, to z pewnością zaciekawi Cię przepis na:

Zapraszam również na blogowego Instagrama i Pinteresta. Będzie mi bardzo miło jak mnie odwiedzisz 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.