Babeczki z cukinii na słodko.
Słodkości

Muffinki z cukinii na słodko

Przedstawiam Wam przepis na muffinki z cukinii na słodko. Zdrowe, smaczne słodkości, a w dodatku świetny pomysł na przemycenie chociaż odrobiny warzyw do diety dziecka.

Muffinki z cukinii na słodko.
Muffinki z cukinii czekoladowe.

Muffinki z cukinii na słodko

Składniki:

składniki suche:

  • 1/3 szklanki cukru kokosowego
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

składniki mokre:

  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju kokosowego
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • 1 jajko
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • 1 szklanka startej cukinii
Przygotowanie:
  1. Olej kokosowy podgrzać lekko z połamaną na kawałki czekolada. Gdy składniki się połączą, dodać jajko, mleko i aromat waniliowy, wymieszać.
  2. Płatki owsiane lekko rozdrobnić za pomocą blendera ręcznego.
  3. Do drugiej miski przełożyć składniki suche, wymieszać, a następnie dodać składniki mokre, wymieszać.
  4. Nakładać masę do foremek na muffinki. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się pomysł na babeczki z cukinii, to z pewnością zaciekawi Cię przepis na:

Zapraszam również na blogowego Instagrama i Pinteresta. Będzie mi bardzo miło jak mnie odwiedzisz 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *