Omlet owsiany na słono - pomidorowy.
Śniadania

Omlet owsiany na słono

Bardzo szybkie w przygotowaniu śniadanie na słono. Przepis nie jest skomplikowany, wiec każdy sobie z nim poradzi. Dodatki zależą, od tego co lubisz lub od tego co masz w lodówce. Do takiego omletu pasuje prawie wszystko. U mnie dziś rukola i pomidorki, ale również świetnie będzie smakować taki omlet z plasterkiem szynki czy sera, mozzarellą porwaną na kawałki, oliwkami lub awokado.

Omlet owsiany na słono - pomidorowy.
Omlet owsiany na słono - pomidorowy.

Omlet owsiany na słono

Składniki:
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka masła
  • garść rukoli
  • kilka pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
  • Jajka, płatki owsiane, sól, pieprz i koncentrat pomidorowy przełożyć do miski i dokładnie wymieszać trzepaczką lub zmiksować blenderem.
  • Na patelni rozpuścić masło i wlać masę jajeczną. Przewrócić na drugą stronę, gdy jajka zaczną się ścinać, a omlet będzie miał przypieczony spód. Usmażyć omlet również z drugiej strony.
  • Usmażony omlet przełożyć na talerz, dodać rukolę, pomidorki koktajlowe, szczyptę soli i pieprzu.

Smacznego!

Jeżeli szukasz więcej pomysłów na omlety, z pewnością zainteresują Cię również:

komentarze 4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *