Omlet ze szpinakiem i pomidorami to proste i pełne witamin śniadanie. Świeży szpinak, pomidorki koktajlowe oraz mozzarella tworzą bardzo kolorowe danie.
Sprawdź mój przepis, zapraszam 🙂
Omlet ze szpinakiem i pomidorami
Składniki:
2 jajka
garść szpinaku
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 kulki mozzarelli
szczypiorek
3 łyżki mleka
łyżeczka masła
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Jajka wraz z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu bardzo energicznie roztrzepać widelcem.
Szpinak umyć i dodać do jajek, wymieszać całość.
Na patelni rozgrzać masło, następnie wlać masę jajeczną. Chwilę podsmażyć na małym ogniu, a potem przykryć omlet pokrywką i smażyć około 5 minut, aż jajka się zetną.
Pomidorki pokroić na kawałki, mozzarellę również.
Przełożyć omlet na talerz i złożyć go na pół. Na koniec dodać pomidorki, mozzarellę oraz posiekany szczypiorek, odrobinę soli i pieprzu do smaku.
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się pomysł na omlet ze szpinakiem, z pewnością zaciekawi Cię przepis na:
3 komentarze
napiecyku
Omlet na wiosnę idealny 🙂
Katarzyna
moje ulubione siadania 🙂
Life by Kadia
Cudownie to wygląda! Idealny posiłek dla mnie <3 Uwielbiam szpinak!