Owocowa kasza jaglana - jeżyny i maliny.
Śniadania

Owocowa kasza jaglana na śniadanie

Dziś pyszne, kolorowe, lekkostrawne, a zarazem sycące śniadanie z „królową kasz”, czyli jaglanka, którą zje każde dziecko.

Danie na każdą porę roku, gdyż w przygotowaniu świetnie sprawdzą się również mrożone owoce.

Natomiast jeśli macie w lodówce wcześniej ugotowaną kaszę, możecie ją także wykorzystać do przygotowania tego śniadanie. Należy wyjąć porcję kaszy, dodać odrobinę mleka oraz owoce, całość zblendować i gotowe.

     

Składniki:
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • garść jeżyn
  • garść malin
Przygotowanie
  1. Wsypać kaszę na sitko i przepłukać zimną wodą kilka razy. Przelać kaszę wrzątkiem, aby nie była gorzka.
  2. Do gotującego się mleka wsypać przepłukaną kaszę. Przemieszać i przykryć przykrywką.
  3. Gotować 15-20 minut.
  4. Dodać owoce i całość zblendować. Ewentualnie dodać miodu, aby danie było bardziej słodkie.
  5. Przełożyć masę do miseczki i udekorować owocami.

Smacznego !

   

Jeśli szukasz pomysłu na smaczne dania z kaszy jaglanej, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Owocowa kasza jaglana - jażyny i maliny.

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *