
Owsianka z truskawkami
2 lipca 2019

Szybkie i zdrowe śniadanie, czyli pyszna owsianka truskawkowa. Można ją jeść na ciepło, lecz również będzie znakomita na zimno.

Owsianka z truskawkami
Składniki:
- 1 szklanka truskawek
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
- Płatki ugotować z mlekiem, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
- Truskawki pokroić i dodać połowę do gotującej się owsianki. Wymieszać i gotować jeszcze minutę.
- Dodać miód i wymieszać.
- Owsiankę przełożyć do miseczki i na koniec dodać pokrojone pozostałe truskawki.
- Zamiast truskawek można dodać innych sezonowych owoców, np. malin, jagód, czerwonej lub czarnej porzeczki.
Smacznego!
Jeśli szukasz pomysłu na słodkie śniadania, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Poprzedni
Ice tea brzoskwiniowa

Nowsze
Pieczone szparagi z jajkiem
Zobacz również

Słodki obiad: makaron z truskawkami i jogurtem
23 czerwca 2020
Lemoniada arbuzowa
17 września 2018