Pasta z makreli.
Zdrowe śniadania

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Bardzo prosta w wykonaniu, delikatna pasta z wędzonej makreli. Połączenie kilku składników tworzy bardzo smaczne smarowidło na kanapki.

Pastę można urozmaicić dodając do niej posiekaną cebulę, ogórki konserwowe, twaróg lub chrzan.

Szczypiorek można zamienić na koperek lub dodać ulubione zioła. Oczywiście najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta z makreli.

Pasta z makreli

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Składniki:
  • 1 makrela wędzona
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • sól/pieprz
Przygotowanie:
  1. Makrele dokładnie obrać ze skóry i ości.
  2. Do oczyszczonych kawałków ryby dodać jogurt naturalny i ugotowane na twardo jajko. Całość rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem ręcznym na gładki krem.
  3. Można dodać więcej jogurtu naturalnego w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  4. Doprawić solą, pieprzem i dodać posiekany szczypiorek.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *