
Pełnoziarniste placki z jabłkami
11 września 2018
Placki z jabłkami nadają się do przygotowania właściwie na każdy posiłek w ciągu dnia. Przepis jest prosty, a placki wychodzą pyszne.
Nie potrzebują dodatku cukru dzięki dużej ilości drobno pokrojonych słodkich jabłek. Propozycja idealna dla dzieci.
Pełnoziarniste placki z jabłkami
Składniki (około 12 sztuk):
- 2 słodkie jabłka
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- szczypta soli
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Jabłka obrać i pokroić na drobne, cienkie kawałki (nie muszą być równe).
- Pozostałe składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone jabłka. Ciasto powinno być gęste.
- Placki smażyć na posmarowanej olejem patelni z obu stron na złoty kolor.
- Podawać z dżemem, można posypać cynamonem lub ewentualnie oprószyć placki cukrem pudrem.
Smacznego!

Poprzedni
Czerwone smoothie z buraka
Zobacz również

Zielone lody na patyku, czyli lody ze szpinakiem i kiwi
22 lipca 2020
Pieczona owsianka czekoladowa – idealna na drugie śniadanie
18 grudnia 2020
2 komentarze
Marek
Ładniusie :*
Iwona
Bardzo lubię dania z dodatkiem mąki z pełnego przemiału 🙂