Pieczone szparagi z jajkiem.
Dania Głowne,  Śniadania

Pieczone szparagi z jajkiem

Bardzo smaczne, aromatyczne pieczone szparagi. Proste i szybkie danie, doskonałe w towarzystwie grzanek lub jako dodatek do potraw z grilla.

Składniki

  • 1 pęczek szparagów
  • 3/4 łyżki oliwy
  • 3/4 jajka
  • sól/pieprz

Przygotowanie

  1. Szparagi umyć i osuszyć, odłamać stwardniałe końcówki.
  2. Przełożyć
  3. szparagi do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą, dodać szczyptę soli, pieprzu i przemieszać.
  4. Wstawić warzywa do piekarnika nagrzanego do do 200 stopni. Piec około 8- 10minut.
  5. Wyjąć naczynie z warzywami, wbić jajka na szparagi, dodać szczyptę soli i pieprzu.
  6. Piec około 4 minut, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne.
  7. Podawać od razu po przygotowaniu.

Smacznego !

Pieczone szparagi z jajkiem.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *