Placuszki gruszkowo-jabłkowe.
Śniadania

Placuszki gruszkowo-jabłkowe

Szybkie w przygotowaniu placuszki gruszkowo-jabłkowe polecają się na śniadanie lub podwieczorek.

Składniki

  • 1 jabłko
  • 2 gruszki
  • 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki maki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka

Przygotowanie

  1. Jabłko i gruszki obrać, a potem zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Do miski włożyć starte owoce i dodać pozostałe składniki.  Dokładnie wymieszać.
  3. Patelnie posmarować olejem i smażyć placki z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Placuszki gruszkowo-jabłkowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *