Placuszki jabłkowo-gruszkowe.
Zdrowe śniadania

Placuszki jabłkowo-gruszkowe

Smaczne, zdrowe placuszki jabłkowo-gruszkowe polecają się na śniadanie lub podwieczorek.

Bardzo proste w przygotowaniu. Idealne do zrobienia wraz z dziećmi 🙂

Placuszki jabłkowo-gruszkowe.

Placuszki jabłkowo-gruszkowe

Składniki:
  • 1 jabłko
  • 2 gruszki
  • 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki maki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
Przygotowanie:
  1. Jabłko i gruszki obrać, a potem zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Do miski włożyć starte owoce i dodać pozostałe składniki. Dokładnie wszystko wymieszać.
  3. Patelnie posmarować olejem i smażyć placki z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się pomysł na szybkie placuszki, z pewnością zaciekawi Cię przepis na:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *