
Placuszki jabłkowo-gruszkowe
4 listopada 2018
Smaczne, zdrowe placuszki jabłkowo-gruszkowe polecają się na śniadanie lub podwieczorek.
Bardzo proste w przygotowaniu. Idealne do zrobienia wraz z dziećmi 🙂
Placuszki jabłkowo-gruszkowe
Składniki:
- 1 jabłko
- 2 gruszki
- 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki maki pszennej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
Przygotowanie:
- Jabłko i gruszki obrać, a potem zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Do miski włożyć starte owoce i dodać pozostałe składniki. Dokładnie wszystko wymieszać.
- Patelnie posmarować olejem i smażyć placki z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się pomysł na szybkie placuszki, z pewnością zaciekawi Cię przepis na:

Poprzedni
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami
Zobacz również

Proste lody bananowo-orzechowe
5 sierpnia 2020
Sałatka z burakiem i orzechami
1 kwietnia 2021