
Płatki jaglane z kakao – śniadanie na słodko
7 kwietnia 2020


Bardzo szybkie śniadanie na słodko – płatki jaglane z kakao. Przygotowuje się je w kilka chwil i smakują wyśmienicie.
Do takiej jaglanki warto również dodać owoce. Według mnie najlepiej pasują tu maliny, banany i brzoskwinie 🙂


Płatki jaglane z kakao
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 5 łyżek płatków jaglanych
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka płatków kokosowych
- owoce, np. maliny, banany
Przygotowanie:
- Do garnka wlać mleko, dodać płatki owsiane i kakao, zagotować.
- Gotować około 5 minut minut, w trakcie kilka razy przemieszać.
- Gdy jaglanka jest już ugotowana zdjąć ją z ognia, dodać miód i wymieszać.
- Przełożyć jaglankę do miseczki, posypać płatkami kokosowymi i dodać pokrojone w kawałki owoce.
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się pomysł na kakaową jaglankę, z pewnością zaciekawi Cię przepis na:

Poprzedni
Nocna owsianka kawowa
Może Ci się spodobać

Marchewkowe kulki mocy
8 maja 2020
Frytki z batatów
15 września 2018
Jeden komentarz
Magda
Bardzo fajne i szybkie śniadanie 🙂 jak nie mam czasu na owsiankę, to też robię takie błyskawiczne płatki jaglane 🙂