Roladki z tortilli z pieczonym łososiem z serkiem chrzanowym i śmietankowym.
Przekąski,  Śniadania

Roladki z tortilli z pieczonym łososiem i papryką

Roladki z tortilli można robić na wiele sposobów: na słodko i słono, z warzywami, mięsem, a także z rybą. I dziś pyszne roladki właśnie z rybą. U mnie łosoś, ale równie dobrze będzie pasował pstrąg łososiowy.

Super przekąska na każdą imprezę, polecam 🙂

Składniki:
  • 4 placki tortilli
  • 1 serek śmietankowy
  • 1 serek chrzanowy
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 1 papryka czerwona
  • około 200 g łososia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól/pieprz
Przygotowanie:
  1. Serek chrzanowy wymieszać z śmietankowym.
  2. Tortille ułożyć po dwie na jedną roladkę, tak aby lekko na siebie zachodziły i posmarować je wymieszanymi serkami.
  3. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki i ułożyć je na tortillach.
  4. Paprykę pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie.
  5. Sprawdzić czy ryba nie ma ości (jeśli są to oczywiście wyjąć). Rybę posypać szczyptą soli i pieprzu, skropić sokiem z cytryny.
  6. Piekarnik nagrzać do 200 stopni z termoobiegiem, łososia położyć na blaszce. Piec około 20 minut.
  7. Wyjąć rybę z piekarnika, poczekać aż ostygnie. Oddzielić skórę od mięsa i podzielić rybę na mniejsze kawałki, które należy ułożyć na tortilli.
  8. Dość ciasno zwinąć tortille w roladki, pokroić na plasterki i ułożyć na talerzu.

Smacznego!

Roladki z tortilli z pieczonym łososiem, z serkiem chrzanowym i śmietankowym.
Roladki z tortilli z pieczonym łososiem z serkiem chrzanowym i śmietankowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *