Roladki z tortilli można robić na wiele sposobów: na słodko i słono, z warzywami, mięsem, a także z rybą. I dziś pyszne roladki właśnie z rybą. U mnie łosoś, ale równie dobrze będzie pasował pstrąg łososiowy.
Super przekąska na każdą imprezę, polecam 🙂
Roladki z tortilli z pieczonym łososiem i papryką
Składniki:
4 placki tortilli
1 serek śmietankowy
1 serek chrzanowy
4 liście sałaty lodowej
1 papryka czerwona
około 200 g łososia
1 łyżka soku z cytryny
sól/pieprz
Przygotowanie:
Serek chrzanowy wymieszać z śmietankowym.
Tortille ułożyć po dwie na jedną roladkę, tak aby lekko na siebie zachodziły i posmarować je wymieszanymi serkami.
Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki i ułożyć je na tortillach.
Paprykę pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie.
Sprawdzić czy ryba nie ma ości (jeśli są to oczywiście wyjąć). Rybę posypać szczyptą soli i pieprzu, skropić sokiem z cytryny.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni z termoobiegiem, łososia położyć na blaszce. Piec około 20 minut.
Wyjąć rybę z piekarnika, poczekać aż ostygnie. Oddzielić skórę od mięsa i podzielić rybę na mniejsze kawałki, które należy ułożyć na tortilli.
Dość ciasno zwinąć tortille w roladki, pokroić na plasterki i ułożyć na talerzu.
Jeden komentarz
Kasia Futka
Prezentują się pięknie i jak smakowicie! <3