Tortille z warzywami
Przekąski

Roladki z tortilli z warzywami

Roladki świetnie się sprawdzą jako przekąska na imprezę. Można je przygotować wcześniej, owinąć w folię i włożyć do lodówki, a przed podaniem pokroić i ułożyć na półmisku.

Dziś roladki w wersji z warzywami, lecz smakować będą równie dobrze w wersji mięsnej. Wystarczy pól piersi z kurczaka pokroić na plasterki, doprawić solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki i usmażyć na oleju roślinnym. Ułożyć mięso między warzywami na tortilli i zawinąć.

A oto inne propozycje na smakowite roladki z tortilli:

  1. serek chrzanowy lub śmietankowy, łosoś wędzony
  2. serek naturalny, łosoś wędzony, rukola
  3. serek śmietankowy, kolorowe papryki: czerwona, zielona, żółta
  4. serek śmietankowy, sałata lodowa, ogórek, szczypiorek, szynka
  5. szpinak smażony z cebula, feta, grillowana piersi z kurczaka

Składniki na tortille z warzywami

  • 2 tortille
  • kilka liści sałaty
  • kilka rzodkiewek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 ogórka
  • 1serek np. Philadelphia lub Allmette
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

  1. Tortille posmarować serkiem. Dwie tortille położyć tak, aby zachodziły trochę na siebie. Serek może być śmietankowy/jogurtowy, lecz równie dobrze sprawdzi się z dodatkiem ziół, szczypiorku lub ogórka.
  2. Ułożyć warzywa na tortilli: liście sałaty, pokrojoną w słupki paprykę,ogórka i rzodkiewkę pokroić w plasterki (ogórka można również pokroić w słupki).
  3. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Zwinąć dość ciasno tortille i pokroić na około 2 cm porcje. Roladki można spiąć wykałaczkami.

Smacznego !

Tortille z warzywami.
Tortille z warzywami


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *