Tortille z warzywami
Przekąski

Roladki z tortilli z warzywami

Roladki z tortilli z warzywami świetnie się sprawdzą jako przekąska na imprezę. Można je przygotować wcześniej, owinąć w folię i włożyć do lodówki, a przed podaniem pokroić i ułożyć na półmisku.

Dziś roladki w wersji z warzywami, lecz można tą przekąskę przygotować także wersji mięsnej. Wystarczy pół piersi z kurczaka pokroić na plasterki, doprawić solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki i usmażyć na oleju roślinnym. Ułożyć mięso między warzywami na tortilli i zawinąć.

A oto inne propozycje na smakowite roladki z tortilli:

  1. serek chrzanowy lub śmietankowy, łosoś wędzony,
  2. serek naturalny, łosoś wędzony, rukola,
  3. serek śmietankowy, kolorowe papryki: czerwona, zielona, żółta,
  4. serek śmietankowy, sałata lodowa, ogórek, szczypiorek, szynka,
  5. szpinak smażony z cebulą, feta, grillowana piersi z kurczaka.
Tortille z warzywami.
Tortille z warzywami

Roladki z tortilli z warzywami

Składniki:
  • 2 tortille
  • kilka liści sałaty
  • kilka rzodkiewek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 ogórka
  • 1 serek np. Philadelphia lub Allmette
  • szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
  1. Tortille posmarować serkiem. Dwie tortille położyć tak, aby zachodziły trochę na siebie. Serek może być śmietankowy/jogurtowy, lecz równie dobrze sprawdzi się z dodatkiem ziół, szczypiorku lub ogórka.
  2. Ułożyć warzywa na tortilli: liście sałaty, pokrojoną w słupki paprykę, ogórka i rzodkiewkę pokroić w plasterki (ogórka można również pokroić w słupki).
  3. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
  4. Zwinąć dość ciasno tortille i pokroić na około 2 cm porcje. Roladki można spiąć wykałaczkami.

Smacznego !


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *