Kolejna smaczna, warzywna pasta, która
najlepiej smakuje ze świeżym domowym pieczywem. Tym razem
ciecierzyca z dodatkiem suszonych pomidorów i słonecznika.
Z taką pastą kanapki nie będą nudne, a w dodatku bardzo zdrowe. Warto spróbować 🙂
Kanapkowa pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
Składniki:
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
6 suszonych pomidorów w oleju
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
3 łyżki pestek słonecznika
sól/pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz nasion słonecznika włożyć do miski i zblendować na gładką masę.
Nasiona słonecznika wysypać na suchą patelnię i lekko podprażyć.
Dodać nasiona do pasty i wymieszać.
Smacznego!
Jeśli szukasz pomysłu na smaczne pasty kanapkowe, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:
3 komentarze
Okiem Blondynki by McBlondi
Ooo to coś zdecydowanie dla mnie! Wygląda przepysznie 🙂 Zapisuję przepis i na pewno wypróbuję 🙂
Pełnia Smaków
Uwielbiamy takie pasty! Pycha 🙂
Dorota z kobietytomy.pl
Muszę wypróbować. Przychodzi niedługo jesień czas wrócić do past warzywnych 😉