Śniadaniowy placek z ryżu i kukurydzy.
Zdrowe śniadania

Śniadaniowy placek z ryżu i kukurydzy

Sycące i smaczne śniadanie z ryżu, który został z obiadu oraz kukurydzy. Połączone składniki tworzą pyszny złocisty placek.

Składniki:
  • 1/2szklanki ugotowanego ryżu
  • 3łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1jajko
  • 3łyżki mąki kukurydzianej
  • szczypta soli
  • szczypiorek
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie wymieszać.
  2. Patelnie rozgrzać i posmarować olejem.
  3. Przełożyć masę na patelnie i rozłożyć ją w kształcie płaskiego,okrągłego placka.
  4. Smażyć około 2-3 minut z każdej strony, aż jajko się zetnie, a placek się zarumieni.
  5. Przełożyć placek na talerz i posypać zieleniną, np. szczypiorkiem.

Smacznego!

Śniadaniowy placek z ryżu i kukurydzy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *