
Sorbet truskawkowy
13 czerwca 2019

Smaczne, owocowe lody, czyli sorbet truskawkowy. Lekki, orzeźwiający deser, który przypadnie do gustu każdemu w tak upalne dni.

Sorbet truskawkowy
Składniki:
- 1/2 kg truskawek
- sok z 1/3 cytryny
- 3-4 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki mus.
- Przelać masę do pojemnika i włożyć do zamrażarki.
- Podczas chłodzenia lodów wyjąć je po 30 minut i ponownie zmiksować.
- Mieszanie lodów powtórzyć jeszcze z 6 razy lub więcej, w odstępach mniej więcej co pół godziny.
Smacznego!

Poprzedni
Deser z musem truskawkowym

Nowsze
Ice tea brzoskwiniowa
Zobacz również

Sałatka z pieczoną ciecierzycą i awokado
8 września 2020
Nocna owsianka kawowa
3 kwietnia 2020
2 komentarze
Zuza
kocham sorbety <3 mrrr
Beti
Uwielbiam sorbety 🙂