
Szybkie śniadanie: płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem
23 listopada 2018
Bardzo szybkie śniadanie: płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem, a w dodatku podane na ciepło i to wszystko tylko w 10 minut. Proste w przygotowaniu, pyszne i przede wszystkim zdrowe danie. Tarte jabłko idealnie łączy się z cynamonem, a do tego jeszcze rodzynki i żurawina – taka jaglanka doda energii na cały dzień.
Oczywiście do płatków będą też pasować sezonowe owoce: pyszne maliny czy jeżyny.
Płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem
Składniki:
- 5/6 łyżek płatków jaglanych
- 250 ml mleka
- 1 jabłko
- szczypta cynamonu
- dodatki: rodzynki, żurawina, suszone śliwki, orzechy
Przygotowanie:
- Mleko zagotować, dodać płatki jaglane i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 minuty.
- Ugotowane płatki przełożyć do miseczki, dodać tarte jabłko.
- Dodać garść żurawiny, rodzynek lub innego dodatku, np. orzechów.
- Na koniec posypać cynamonem i śniadanie gotowe.
Smacznego!
Jeśli lubisz słodkie śniadania, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Poprzedni
Warzywne przekąski z dipem
Może Ci się spodobać

Ciasteczka owsiane z orzechami
26 stycznia 2021
Owsianka wytrawna na śniadanie
19 lutego 2020