Płatki jaglane z tartym jabłkiem.
Śniadania

Szybkie śniadanie: płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem

Bardzo szybkie śniadanie na ciepło w 10 minut, czyli płatki jaglane gotowane na mleku z tartym jabłkiem i cynamonem. Oczywiście do  płatków będą też pasować sezonowe owoce: pyszne maliny czy jeżyny.Proste w przygotowaniu, pyszne i przede wszystkim zdrowe danie na dobry początek dnia.

Płatki jaglane z tartym jablkiem i cynamonem.

Płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem

Składniki:
  • 5/6 łyżek płatków jaglanych
  • 250 ml mleka
  • 1 jabłko
  • szczypta cynamonu
  • dodatki: rodzynki, żurawina, suszone śliwki, orzechy
Przygotowanie:
  1. Mleko zagotować, dodać płatki jaglane i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 minuty.
  2. Ugotowane płatki przełożyć do miseczki, dodać tarte jabłko.
  3. Dodać garść żurawiny, rodzynek lub innego dodatku, np. orzechów.
  4. Posypać cynamonem i gotowe.

Smacznego!

Jeśli lubisz słodkie śniadania, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *