Płatki jaglane z tartym jabłkiem.
Zdrowe śniadania

Szybkie śniadanie: płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem

Bardzo szybkie śniadanie: płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem, a w dodatku podane na ciepło i to wszystko tylko w 10 minut. Proste w przygotowaniu, pyszne i przede wszystkim zdrowe danie. Tarte jabłko idealnie łączy się z cynamonem, a do tego jeszcze rodzynki i żurawina – taka jaglanka doda energii na cały dzień.

Oczywiście do płatków będą też pasować sezonowe owoce: pyszne maliny czy jeżyny.

Płatki jaglane z tartym jablkiem i cynamonem.

Płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem

Składniki:
  • 5/6 łyżek płatków jaglanych
  • 250 ml mleka
  • 1 jabłko
  • szczypta cynamonu
  • dodatki: rodzynki, żurawina, suszone śliwki, orzechy
Przygotowanie:
  1. Mleko zagotować, dodać płatki jaglane i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 minuty.
  2. Ugotowane płatki przełożyć do miseczki, dodać tarte jabłko.
  3. Dodać garść żurawiny, rodzynek lub innego dodatku, np. orzechów.
  4. Na koniec posypać cynamonem i śniadanie gotowe.

Smacznego!

Jeśli lubisz słodkie śniadania, z pewnością zainteresuje Cię przepis na:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *